07 September 2008

07 septmeber 2008

Meie Katriga jõudsime Koplisse juba varahommikul. Ilm oli hommikul küll hall ja sombune ning isegi vihma tibutas, aga keda see ikka segab :-)

Esimese asjana võtsid meid vastu sookured, kes otses mõttes sadade kaupa olid põllule kogunenud. Terve edasine tööpäev mööduski nende kruuksumiste saatel...



Alustuseks võtsin käsile õunapuud ning hakkasin nende oksi saagima ja harvendama. 
Katri tegeles samal ajal marjapõõsaste puhastamise ja lõikamisega. Pärast jätkasin  hoovis ja maja ees niitmisega ning Katri hakkas tegelema maja ees asunud kunagise lillepeenra korrastamisega.

Tunnike hiljem jõudsid kohale ka "esikad" Allar ja Malle.
Ema hakkas vikatiga umbrohtu niitma ning paps võttis käsile laudas vanade latrite ja hoidlate lammutamise ning toestas ja kinnitas lauda otsaseina.
Lõunapaiku tuli Katri töökaaslane Verner, kes oli lubanud tulla appi õunapuid saagima. Seda loomulikult juhul, kui Katri talle pärast õunakoogi küpsetab :-)
Kaks vana ja väsinud õunapuud võtsime päris maha ja oksigi sai kärbitud terve suur hulk. Lisaks saagis Verner maha suure osa aiaäärsest sirelivõsast, mis kippus juba aeda pikali vajutama.
Päev venis küll nii pikaks, et tagasi koju jõudsime Katriga alles hilisõhtul, see-eest sai aga hoov jupp maad puhatamaks ja avaramaks, laudas enamus vanast kolist välja visatud ning talveks terve hulk küttepuidki valmis saetud...
Kodus aga ootas Katrit ees Vernerile lubatud õunakoogi valmistamine :-)


No comments:

Post a Comment