08 July 2013

Kasvuhoone ja saun

Nagu juba eelpool mainitud, elame hetkel veel kastide otsas ja tolmu tuleb igaks agust ja praost, kuid siiski lähevad asjad iga päevaga järjest paremaks.

Nagu oled lugenud varasematest postitustest, on meil nüüd majas sees biokäimla, lisaks hakkavad asjad korda saama elektriga.

Lisaks oleme vahepeal valmis saanud 6*2.2m  kasvuhoone, mille puhul tänud Greenhouse ECO'le





Juuli algusest on Kopli talu perel ka saun, milleks on OÜ Stylewood valmistatud ergonoomilise kujuga torusaun.




Sauna valides vaatasime läbi üle 10 pakkumise ning meie valik langes  OÜ Stylewood saunale päris mitmel põhjusel. 

Esiteks ei ole tegemist tüüprojekti järgi tehtud masstööga. Iga saun tehakse vastavalt kliendi soovile käsitööna.

Teiseks saad sauna kätte koos korraliku sisemise ning välimise viimistlusega  (mitte viitega, et ku kliendi tehtud viimistlus ei ole nõuetele vastav, siis garantii ei kehti !)

Kolmas ja vast olulisim oli meie jaoks OÜ Stylewood ning Janar Oleski tõsiselt isiklik suhtumine meisse ! 

Meid hoiti pidevalt kursis sellega, kusmaal meie sauna ehitus on, Janar andis nõu nii vundamendi ehitusel kui ka igas väikse ja rumala küsimuse puhul, mis meil pähe tuli. Ja mis peamine - Janar tuli ka ise koos saunaga kohale, aitas seda paigaldada ning vaatas, et kõik oleks täpselt nii kui peab !

Kuna meie ainus võimalik sissesõidutee oli täis suuri maakivisd, kangutasid nad isegi need kraanaga ise eest.







Lisaks käib suure hooga ettevalmistus maja soojustamiseks. Kaaludes kõiki võimalusi, otsustasime viimaks teha majale korraga soojustus nii seintele kui laepealsetele. Siinkohal suurimad tänud firmale OÜ Tselluvill, kes tegid meile antud teemal korraliku "koolituse" 

Põhjus siis väga lihtne - vaid laepealset soojustades jäävad vana talumaja puhul (kus on õhuvahega laed) lae ja seina ühenduskohas külmasillad. Need saab kinni lasta, kui sein kohe ka väljast soojustada ning ning kõik nurgad kinni lasta. Jah, loomulikult saab seda teha ka pärast, AGA - välisseina puistevillaga soojustades tuleb üleliigne kiht seinalt maha freesida. Siinkoal on kaks võimalust - kas maksad viskad selle prügikasti ja maksad kulu kinni või kasutad freesitud soojustust laepealse soojustamiseks ! 










1 comment:

  1. Huvitav kumba võiks olla lihtsam kokku panna. kas puidust või metallist karkassiga kavuhoonet?
    Ma ise mõtsin midagi sellist: https://aiakaubad.ee/173-kasvuhooned

    ReplyDelete